Moppe-test

SpelTips & Tricks

Publicerad av:

Om du fyllt eller ska fylla 15 år, är det möjligt att du går med tankar på moped. Kanske har du redan ansökt om tillstånd och påbörjat din körkortsutbildning hos en trafikskola, och kanske har det blivit dags att plugga på inför teoriprovet.

Det finns en mängd olika bra sätt att lära sig någonting, och det finns också en hel del hjälpmedel på marknaden för just körkortsstudier. Böcker, webbplatser, appar, spel, plugga med kompis – ja det finns många sätt att ta in information. Men ett av de bästa, som vilken student som helst vet, är att besvara frågor som liknar de du kommer få på teoriprovet.

För EU Moped Klass 1 är det att AM-körkort du behöver, och till detta prov kan du öva dig med hjälp av Moppe-testet på utbildningsappar.com/moped. Det finns också en app på google play med mängder av frågor för dig att testa dig på. Om du svarar fel ges en förklaring så att du kan lära dig tills nästa gång frågan dyker upp.

Ett sådant test kan vara ett utmärkt diagnostiskt verktyg. Att genomföra testet med jämna mellanrum kan ge dig en bra uppfattning om hur mycket du redan kan, och var dina svårigheter ligger och var du behöver läsa på lite extra. I denna app ges 70 blandade frågor som en testrunda, med flera svarsalternativ. Det riktiga provet kommer ha 65 frågor och du måste ha svarat rätt på 80 % av dem, dvs 52 frågor. Att göra testen om och om igen är därför en bra idé, och gör gärna om testet tills du ligger långt över de 80 % – du ska ju ändå ut och köra i trafiken och visst vill du vara så säker för andra som möjligt?

Utbildningsappars mopedtestsapp heter Moped Teori och finns både som gratisversion och som en betald variant. Skillnaden är antalet olika frågor som kan dyka upp under en testrunda; ju fler frågor som kan ställas under din studieperiod desto större chans att du kommer vara bekant med frågorna du får under teoriprovet, och därmed större chans att du får godkänt.

Lycka till!

Comments are closed.