Bäst MC-hjälm 2018

Prylar

Publicerad av:

Det är viktigt att vara trygg i trafiken, både för din egen skull och för andras. Olyckor händer lätt, och vid en olycka är det av yttersta vikt att du har ditt huvud skyddat. Men det finns en mängd andra coola funktioner hos en MC-hjälm som du borde överväga vid nästa inköp, för att få en så behaglig körupplevelse som möjligt. Moderna MC-hjälmar kommer numera ofta med BlueTooth för att kopplas till telefon eller andra enheter, och med högtalare och mikrofon. Bluetooth kommer numera med enkel installation i de flesta fall och här är 2018s bästa MC-hjälmar med Bluetooth:

Schubert R2

Bäst i test är Schubert R2. Denna hjälm hör varken till de dyraste på marknaden eller till budgetvarianterna. Hjälmen kommer i flera olika design-utföranden och har ett skal av glasfibermix och dubbel D-ring som hakband. En mycket stabil passform med lättanvända ventilationsöppningar och som knappt kräver någon installation av bluetooth överhuvudtaget. Bluetoothens batteri har en laddningstid på 3 timmar som sedan räcker i 14 timmar ute på vägarna, och kan kopplas till telefon, mp3-spelare och navigationssystem. I en mer avancerad version kan du få inbyggd radio. Hjälmen har ett stort synfält, men visiret kräver kraftfull stängning, med båda händer.

HJC RPHA70

Detta är en mångfunktionell hjälm som har ett riktigt bra ljudsystem. Med uppkoppling mot antingen MP3-spelare eller mobiltelefonens musikappar får du med denna hjälm ett utmärkt ljud. Hjälmskal av en blandning av glasfiber, kolfiber och aramid och en mycket bekväm passform. Något dyrare än Schubert R2, men har även den ett stort synfält som dock störs när visiret är uppfällt. Integrerad radio som standard.

Shoei Neotec II

Den sista på listan är också den dyraste, men bluetoothen kan kopplas upp mot hela åtta partner-set såsom telefon, mp3-spelare, navigationssystem och integrerad radio. Detta är en mycket stabil hjälm i ett hudvänligt material som omsluter huvudet bra och är hårt stoppad. Ventilationsreglagen är lättanvända och hjälmen har luftavvisare för andningsluft.

Tänk på säkerheten – bär hjälm i trafiken, men njut också av det bra ljud och smidiga funktioner som en bluetooth-uppkoppling kan erbjuda!

Comments are closed.